csanady

Egy kicsit megismerhetővé válok, egy 2012. február 23.  a BUDAPESTI ÚJSÁG - ban Budai Klára tollából megjelent rövid írásbólEgy kicsit megismerhetővé válok, egy 2012. február 23.  a BUDAPESTI ÚJSÁG - ban Budai Klára tollából megjelent rövid írásból
 
Szívvel-lélekkel hatvan felett is
Van valaki, akivel az újbudai rendezvényeken rendre találkozni lehet. Ő Csanády László, aki immár két éve minden támogatás nélkül, egy személyben működteti a civil tv11-et.Egy csupaszív, igazi lokálpatrióta úr, aki életének jelentős részét pedagógus hivatásának szentelte, mellette pedig aktívan tevékenykedett a média különböző területein.

– Alapítója és munkatársa voltam egészen a megszűnéséig a Rádió 11-nek, amely a XI. kerület saját, önkormányzati rádiója volt, és amely még a rendszerváltozás előtt elsőként jött létre az országban, mint kisrádió – mondta a Budapesti Újságnak Csanády László, aki mindig fontosnak tartotta a tehetségek gondozását. Bár két évvel ezelőtt, 60 évesen korkedvezménnyel nyugdíjba ment, a mai napig szívesen foglalkozik lelkes, a média iránt érdeklődő fiatalokkal. – Elmondhatatlanul fáj a diákok hiánya, ezért folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy akár szakkörök, akár más jellegű programok keretében átadhassak nekik valamit a szakmai tapasztalataimból. László nem az az ember, aki nyugdíjazása után kényelmesen ül a babérjain. Naprakész információkkal rendelkezik a kerület életéről, és annak ellenére, hogy tevékenységéhez semmilyen jellegű támogatást nem kap, újra és újra beélesíti a kameráját, hogy weboldalán, a civiltv11.blog.hu–n tájékoztassa az embereket a legkülönfélébb eseményekről.  – Ha a társadalom aktív tagja akarok maradni, akkor tovább kell működtetnem a civil tv11-et. Emellett, jó lenne elindítani egy médiaiskolát, támogatókat keresni, hogy továbbra is Újbudáról szólhassak az újbudaiaknak. Arisztotelész mondta: semmi sem rombol annyira, mint a tétlenség. Ehhez tartom magam.

 

Civil TV 11 facebook